e
Banner

Etiketler: ilaç lojistiği



Astra Zeneca - Yusen Logistics anlaşmasına Türkiye de dahil


Yayın: 06-03-2013
Kategori: İlaç

İlaç firması Astra Zeneca, pan-Avrupa operasyonları için Yusen Logistics’le devam kararı aldı. Yusen Logistics’in Astra Zeneca için hizmet sunduğu ülkeler arasında Türkiye de var.




Turkish Cargo’dan ilaç gibi taşıma çözümleri



Havayoluyla soğuk zincir lojistiğinde sektörüne öncülük eden Turkish Cargo, dünyada 100’den fazla ülkeye ilaç ve medikal malzemeler taşıyor. Canlı insan organı ve teşhis numunelerinin taşımasını da başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Turkish Cargo Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, ilaç taşımalarına özel geliştirdikleri yeni bir ürün olduğunu ve bunun lansmanını bu yılın sonunda yapacaklarını açıklıyor.




Transorient biofarma lojistiğinde hedef büyüttü


Yayın: 20-07-2020
Kategori: Lojistik

Transorient sağlık ve ilaç sektörüne, klinik araştırma, biyolojik ürün lojistiği, dağıtım, depolama ve gümrükleme hizmetleri ile A’dan Z’ye çözümler sunuyor. “Direct-to-Patient” hizmetiyle hastaların evlerine kadar servis sağladıklarını belirten Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, Covid-19 sürecinde önemli operasyonlara imza attıklarını aktarıyor. Tunaşar, “İş hacmimizin %38’ini biyofarma lojistiği oluşturuyor. 2019’da 19 bin 245 adet biyofarma operasyonu gerçekleştirdik. 2020 için büyüme hedefimiz %28’dir” diyor. 




İlaç sektörü lojistikte sınavı geçti


Yayın: 20-07-2020
Kategori: İlaç

Covid-19 sürecinde 3PL firmalarının da katkılarıyla Türkiye ilaç sektöründe tedarik zinciri akışlarında kesinti yaşandığına dikkat çeken UCB Pharma Türkiye, Tedarik Zinciri ve Yerleşik Ürünler Bölüm Direktörü Dr. Emre Göllü, diğer yandan Türkiye’nin ilaç lojistiğindeki potansiyelinin harekete geçirilmesi için; ilaç ve lojistik sektörleri arasında bir sinerji ortamı yaratılması, soğuk zincir lojistiği konusunda orta ve uzun vadeli stratejiler oluşturulması, etkili planlama ve koordinasyon sağlanması gerektiğine dikkat çekti. 




Onko Koçsel lojistikte dış kaynağa yöneldi


Yayın: 22-07-2020
Kategori: İlaç

Türkiye ilaç sektörünün gücünü yaptığı ihracatla uluslararası arenaya taşıyan Onko Koçsel, dağıtım ve depolama süreçlerini GDP kılavuzuna uygun olarak yönetiyor. Lojistik faaliyetlerini kendi bünyelerinde sürdürürken, soğuk zincir ürünlerindeki takip, yurtdışı satışlarında istenen karekodlama regülasyonları gibi sebeplerden dolayı lojistik firmalarıyla görüşmeye başladıklarını belirten Onko Koçsel İlaçları Tedarik Zinciri Operasyon Müdürü Ercan Andık, üç lojistik firmasından dönem dönem hizmet aldıklarını söylüyor. 




İlaç lojistiğinde ivme yukarı doğru


Yayın: 20-10-2020
Kategori: Lojistik

Altı kıtada 154 ülkeye ilaç satan Türkiye’nin bu alandaki ihracatı yüzde 27,4 arttı. Fevzi Gandur Logistics İş Geliştirme ve Özel Projeler Direktörü Ralph Hemmerling, oldukça hassas yapıdaki ilaçların taşınma ve depolama aşamasının diğer tüm ürünlerin lojistiğinden farklı ele alındığını vurguladı.
 




Turkish Cargo, Covid-19 aşılarını taşıyor


Yayın: 19-11-2020
Kategori: Havayolu

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği hava kargo seferleriyle global hava kargo köprüsü oluşturarak küresel tedarik zincirinin devamlılığına katkı sağlamaya devam eden Turkish Cargo, güçlü filosu, geniş uçuş ağı ve özel kargo hizmet kalitesiyle Covid-19 aşılarını taşımaya başladı. 
 




İhracatın ‘İlacı’ Var


Yayın: 17-12-2020
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin ilaç ihracatı 2020 yılının Ocak-Ekim döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış gösterdi ve tüm zamanların 10 aylık dönem rekorunu kırdı. Dünyanın birçok noktasına ilaç taşımacılığı gerçekleştiren Fevzi Gandur Logistics’in İş Geliştirme ve Özel Projeler Direktörü Ralph Hemmerling, bu rekorun, Türkiye’nin sağlık alanında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden olma hedefi için önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.
 




BL Turkey’den biofarmasötik, farma ve sağlık lojistiğine adanmış hizmetler



Türkiye’de ana işi biofarmasötik, farma ve sağlık lojistiği olan ve bu alanda A’den Z’ye butik hizmetler sunan sayılı firmalardan biri olduklarının altını çizen BL Turkey, Biopharma Logistics Kurucusu ve Genel Müdürü Cem Kolak, özellikle pandemi döneminde önemli işlere imza attıklarını söyledi. Yabancı şirketlerle dirsek temasında olduklarını açıklayan Kolak, ayrıca depo yatırımına hazırlandıklarını belirtti.




HAVAŞ’ın ilaç taşımacılığında kalitesi belgelendi


Yayın: 23-06-2021
Kategori: Havayolu

Havaş, aldığı Avrupa Birliği GDP sertifikasıyla soğuk zincir lojistiğinde küresel standartlardaki hizmet kalitesini belgeledi. Bu alana dönük yatırımlarının süreceğini vurgulayan HAVAŞ İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir, yurt içinde karayoluyla gerçekleştirdikleri gümrüklü taşımacılık seferlerini artırırken, yurt dışında ise ürünleri İzmir’den ABD’ye iki günde ulaştıracak bir projeye start verdiklerini açıkladı.